Historiaa

Ylöjärvellä on avantouintia harjoitettu jo parikymmentä vuotta.

Alkujaan kaikki toiminta oli räikällä, missä talven 1997-1998 aikana uimareiden keskuudessa alkoi pikkuhiljaa itää ajatus järjestäytymisestä.

Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin 12.05 1998 ja paikalla oli 9 aktiivista uimaria. Kokous valitsi uuden yhdistyksen puheenjohtajaksi Olli Siirosen sekä hallituksen jäseniksi valittiin Maija-Liisa Paloneva, Lauri Huhtaniska ja Jaana Selin. Varajäseniksi Anita Siironen ja Ritva Tyrkkö.

Syksyllä 1998 ryhdyimme etsimään toista uimapaikkaa, koska räikän tilat kävivät ahtaaksi koko ajan lisääntyvälle harrastajamäärälle. Muutaman mutkan kautta päädyimme marraskuussa 1998 Tampereen kaupungin omistamaan Kesäniemeen, joka oli vuokrattu KTV:lle. Joulukuun lopussa 2001 KTV irtisanoi sopimuksensa Tampereen kaupungin kanssa ja kaupunki ehdotti meille suoraa sopimusta. Meitä ei tarvinnut kahta kertaa pyytää ja niin tammikuun alussa 2002 alkoi meidän isännyys Kesäniemessä.

Perustamiskokouksessa läsnä olleista Olli Siironen on edelleen puheenjohtaja, Kaija Pilvinen rahastonhoitaja sekä Anita Siironen jäsensihteeri.

Perustamiskokouksessa ajattelimme utopistisesti, että jos muutaman vuoden sisällä saamme edes 50 jäsentä niin se on jo paljon. Tätä kirjoitettaessa jäsenmäärä on 243. Historia kirjoitettu sysksyllä 2006