Puheenjohtajan palsta

5.2.2016

Hyvät uimarit ! Aika on taas vierähtänyt kuin siivillä. Tämän vuoden sm-kisatkin ovat jo ohi. Tuntuu aina siltä , että talvikausi on kohta ohi, kun palaillaan kisoista kotiin. Tänä vuonna se paluu oli vain tavallista juhlallisempi. Viisi mitalia. Se on paljon näin pienelle seuralle. Ylöjärven Avantouimareiden historian ensimmäisen kultamitalin ui ”meidän leksa” eli Leo Pirttiniemi. Neljä tuntia myöhemmin Pöyhölän Markku ui toisen kultamitalin. Juttelin hieman ennen Markun uintia hänen kanssaan ja kerroin, että Leksa sai kultaa. Markku huokaisi, että hienoa, nyt häneltä lähti kaikki paineet. Leksa , jos kuka on ansainnut tuoda sen ensimmäisen kullan. Oman uintinsa jälkeen Markku totesi, ettei hän ole koskaan ennen uinut niin vapautuneesti. Parin tunnin päästä sitten Koivuahon veljekset Simo ja Kimmo kävivät kovan taistelun. Kimmolle pronssia ja Simo neljäs. Heti seuraavassa erässä Leena ui hienosti pronssille. Kisat huipentuivat sunnuntai-aamuna viesteihin. Meillä oli kovat odotukset sarjassa p, joka tarkoittaa sitä, että uimareiden yhteenlaskettu ikä pitää olla 200-249 vuotta. Odotus palkittiin hopeamitalilla ( Leena, Leksa, Simo ja Markku). Ensi vuonna kisat on Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnan lähellä.

Sitten vähän muutakin asiaa. Viime vuoden kävijämäärä oli kaikkien aikojen paras, lähestytään pikkuhiljaa 10000 kävijän määrää/ vuosi. Eiköhän se tänä vuonna mene rikki. Oikein hyvää talven jatkoa teille kaikille.

29.7.2015

Hyvät uimarit. Lupasin kirjoitella kisakuulumisia heti Oulun sm-kisojen jälkeen. Jotenkin tuo aika on vaan mennyt. Nyt ollaan jo heinäkuun lopulla, mutta eiköhän sitä muutaman sanan voi niistä kisoista kertoa. Kisat meni oikein hyvin. Hopeaa ja pronssia tuli sekä pistesijoja lukuisa määrä. Ensikertalaisia oli mukana monta kappaletta ja he pärjäsivät loistavasti. Sääolosuhteet olivat oikein haastavat, mereltä puhalsi navakka tuuli ja välillä tuli vaakatasossa rakeita naamaan, että oikein sattui. Ensi talven kisat on sitten Lohjalla, joten mikäli haluat mukaan, niin ota rohkeasti minuun yhteyttä.
Yhdistyksen taloudellinen tilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä. Kiitos siitä kuuluu tietysti kaikille teille uimareille, mutta myös sille, että nämä jälkilöylyt ovat lyöneet itsensä hyvin läpi. Uimarit ovat myöskin erittäin hyvin omaksuneet tämän asian. Ainakaan minun korviini ei ole tullut yhtään negatiivista palautetta. Kaikki ovat oppineet katsomaan kotisivuilta varaustilanteen. Varsikin nyt kun meillä on uudet erittäin toimivat kotisivut, kiitos Mikan. Erittäin hyvää näissä sivuissa on se, että Seppo saa puhelimesta muutamalla painalluksella uuden varauksen näkyviin kalenterissa.
Sitten hieman nostalgiaa. Muistatko missä olit lauantaina 06.03 1999 iltapäivällä ? Käsiini osui sattumalta eräs vanha c-kasetti ja siinä luki päällä "korttelirallit". Tampereen radion toimittaja Emma Toivanen oli silloin meidän saunalla tekemässä tuota "korttelirallia". Ulos radiosta se tuli 13.03 1999. Hän kyseli vajaan 30 uimarin kuulumisia ja levytoiveita. Tuota kasettia kuunnellessa huomasi kuinka paljon väki on vuosien saatossa vaihtunut. Edelleenkin vakituisesti uimassa kävijöitä oli vain 6 kappaletta. Autuaammille uimamaille siirtyneitä oli 4. Erkki Kumpu, Heikki Salo, Matti Heino ja Eero Laine.

Minuutin hiljaisuus näiden uimareiden muistolle.
Ironista, mutta 3 heistä oli peräkkäin nauhalla.

Sitten hieman tulevaisuuden visioita. Ensi kesäksi olisi tarkoitus saada rantaan muutama penkki ja pöytä sekä nuotiopaikka. Siihen laiturin vasemmalle puolelle. Myöskin laiturin oikean puolen rantaa olisi tarkoitus hieman ruopata ja tehdä siitä ns. lasten ranta. Ensi talveksi tulee laiturin päähän lämpömatto. 9x1 m. Saamme sen lahjoituksena, toivottavasti sen saa korjattua.
Oikein hyvää loppukesää kaikille, yritän kirjoitella seuraavan kerran hieman lyhyemmällä aikavälillä.

Terv. Olli
p.s. yritän ehtiä saamaan myös facebook sivut ajantasalle

09.02 2015

Tervehdys ! Helmikuu on jo hyvää vauhtia menossa. Miesten pukuhuoneen laajennus valmistunee parin viikon sisällä. Silloin saadaan miehille tuplaten tilaa nykyiseen verrattuna. Saunan yksityitilaisuuksien vuokraus on lähtenyt aika mukavasti käyntiin. Lisää vuokrauksia vain tarvittaisiin. Ja siinä, te hyvät uimarit, olette paras markkinointiväline. Voitte viedä sanaa, hyvästä saunasta, eteenpäin työpaikoillenne ja muihin harrastuksiinne. Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna meitä lähtee taas aika iso porukka avantouinnin Sm-kisoihin. Tänä vuonna Ouluun. Ensikertalaisikin on mukana oikein kiitettävä määrä. Ainakin minulle nämä Sm-kisat on aina se vuoden kohokohta. Ensi vuoden kisoihin sitten tuplataan meidän osallistujamäärä, eikö totta. Rohkeasti vain mukaan. Kirjoittelen sitten kisojen jälkeen kisatunnelmista ja varsinkin kisamenestyksestämme.

18.01.2015

Hyvät avantouimarit. Hyvät ystävät. Alkaessani, yhdistyksen perustamiskokouksen valitsemana, vajaa 17 vuotta sitten puheenjohtajaksi, en tiennyt mihin pääni laitan. Nyt, 6 vuoden tauon jälkeen, palatessani yhdistyksen puheenjohtajaksi minulla on selkeä kuva siitä mitä pesti tuonee tullessaan. Tämän 17 vuoden aikana yhdistys on kasvanut vajaasta 50 jäsenestä melkein 300 jäseniseksi. Edellisen puheenjohtaja kauden aikana meillä oli useamman kerran huoli oman uimapaikan kohtalosta. Nyt sitä asiaa ei tarvitse miettiä. Kiitos Reijon ja Kirsin. Haluan edelleen olla se helposti lähestyttävä puheenjohtaja, jolle voi kertoa kaikki ne hyvät ideat ja kaiken sen kritiikin, millä saamme tehtyä tästä uimapaikasta sen kaikkein parhaimman. Uimapaikan, joka palvelee jokaista uimaria ketään unohtamatta.

Terv. Olli